Waarom een massage?

Massage is een moment voor jezelf en een moment waarop je volop aandacht hebt voor je lichaam en even helemaal niets moet. Massage is ontspannend voor je lichaam en geest. Het helpt je om pijnlijke en gespannen spieren tot rust te laten komen waardoor ze kunnen herstellen. Een moment voor jezelf. Je hoeft helemaal niets te mankeren of een hoger doel na te streven om een massage te ondergaan.

Met massage gaat alles weer lekker stromen zodat blokkades en spanningen worden weggenomen en je weer tot rust komt. Even volledige aandacht voor jezelf is ook een goede reden en ook omdat het eenvoudigweg heerlijk is om gemasseerd te worden.

Ontspanningsmassage

Deze klassieke massages richten zich op de gezonde mens en proberen de gezondheid te bevorderen. Bij deze massages worden handgrepen gebruikt, die de spieren (en daarmee het gehele lichaam) ontspannen. Het lichaam komt daardoor meer in balans en u voelt zich daardoor beter. Bij een ontspanningsmassage wordt de nadruk gelegd op het rustgevende effect en wordt er zachter gemasseerd. Een ontspanningsmassage geeft daarom een gevoel van algehele ontspanning. Opgebouwde spanningen vloeien weg waardoor je lekker in je vel komt te zitten. Een stevige massage is een massage waarbij een klacht centraal kan staan. De nadruk bij deze massage ligt op het aanpakken van de spieren, waardoor de afvalstoffen uit de spieren worden afgevoerd.

  

Hotstone massage

Hotstone massage is een geweldig intens, diepe warmte massage met hete stenen, een weldaad voor lichaam en geest! De warmte van de stenen dringt diep door in je spieren en botten, terwijl de 'druk' van de stenen ervoor zorgt dat je je energie weer terug haalt naar jezelf en je beter bij jezelf bent. Na de legging van de Hotstones op je lichaam word je verder los gemasseerd met warme stenen en handen! Dit is een massage die moeilijk met woorden uit te leggen is, maar die je een keer ervaren moet hebben!

De applicatie van warmte vergroot het gevoel van welzijn en geeft ook de kans om dieper en effectiever te werken bij chronische pijn. Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging, stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam. Daarnaast is Hotstone massage geschikt voor iedereen die lekker zijn lichaam wil laten verwennen en relaxen...!

Vietnamese massage

De Vietnamese massage laat de energie weer door je hele lichaam stromen, werkt ontspannend en helpt gedachten stil te zetten na een drukke werkdag. De massage is van top tot teen en duurt ongeveer 55 minuten. De massagegrepen zijn gericht op o.a. de blaasmeridiaan. De blaasmeridiaan is een Yang meridiaan die zijn energie ontvangt uit de dunne darm. De blaasmeridiaan is verantwoordelijk voor de afweer. Hoofdpijnen, krampen en ischias hebben te maken met de blaasenergie, verder ook stofwisselingsstoornissen (astma en eczeem). Door de drukpunten te stimuleren brengen we veel energie naar het gebied zodat blokkades in bindweefsel of spieren of het lichaam eerder los kunnen komen en oplossen. Botten worden rechtgezet en spieren gemasseerd. Verder vindt er manipulatie van de gewrichten plaats zoals bij de knieën waar veel afvalstoffen blijven hangen, bovenkant rug en nek en midden van de rug. Het voertuig van onze geest krijgt zo een onderhoudsbeurt. Deze massage is niet geschikt voor zwangere vrouwen.